δώ μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τους κεντρικούς χαρακτήρες των παιχνιδιών Zelda καθώς επίσης και για τις φυλές, μερικές τοποθεσίες και διάφορα σημαντικά αντικείμενα του κόσμου του Hyrule.

Οι κυρίως χαρακτήρες της σειράς:

Link

Ο Link είναι ο ήρωας που βγάζει το φίδι από την τρύπα στα περισσότερα παιχνίδια. Συνήθως φοράει πράσινα ρούχα και σκουφί. Πιστό του όπλο είναι το ξίφος αλλά μπορεί να χειρίζεται με ευκολία και το τόξο, βόμβες, γάντζο και πολλά άλλα όπλα.

Zelda

Η Zelda είναι η πριγκίπισσα που πρέπει να σώσει ο Link στα περισσότερα παιχνίδια. Ανήκει στην βασιλική οικογένεια των Hylian και είναι φύλακας της οκαρίνας του χρόνου.

 

Ganondaurf

Ο Gannondorf είναι ο πρίγκιπας της φυλής κλεφτών Gerudo. Θέλει να αποκτήσει το Triforce για να πραγματοποιήσει τις σατανικές του βλέψεις.

 

 

 

Ganon

Διψασμένος για εκδίκηση προς τον Link και την Zelda, ο Ganondaurf χρησιμοποιεί το Triforce της δύναμης για να μεταμορφωθεί σε αυτό το πανίσχυρο τέρας.

Ympa

Η κουβερνάντα και προστάτιδα της πριγκίπισσας Zelda. Ανήκει στην φυλή των Seikah.

Τοποθεσίες και φυλές:

Hyrule

Το Hyrule είναι το μέρος στο οποίο εξελίσσεται η ιστορία των περισσότερων παιχνιδιών The Legend of Zelda. Σε αυτό κατοικούν επτά φυλές (Hylians, Seikah, Zora, Gorons, Kohiri, Deku, Gerundo)

Hyrule field

Στην πεδιάδα του Hyrule ζει η φυλή Hylian. Λέγεται πως έχουν μακριά αφτιά για να ακούν τα πνεύματα που ζουν στο Hyrule.

Death Mountain - Kakariko village

Πάνω στο βουνό Death ζει η φυλή Goron. Οι Goron είναι μεγαλόσωμοι και τρέφονται με πέτρες. Στους πρόποδες του βουνού, στο xωριό Kakariko, ζει η φυλή των Seikah. Αυτή η φυλή "ζει" στην σκιά των Hylian και έχει πάρει όρκο να προστατεύει την βασιλική οικογένεια.

Lost woods - Kohiri village

Μέσα στα μυστηριώδη Lost woods ζει η φυλή των μυστηριωδών πλασμάτων Deku. Κοντά στο Lost woods είναι το χωριό Kokiri όπου ζουν οι Kohiri, μια φυλή που αποτελείται από παιδιά τα οποία δεν μεγαλώνουν ποτέ.

Zora's Domain

Στο Zora's domain ζουν οι Zora, μια φυλή στενά συνδεδεμένη με το υγρό στοιχείο. Μπορούν και αναπνέουν κάτω από το νερό και στην πραγματικότητα οι Zora περνούν περισσότερο καιρό μέσα στο νερό από ότι έξω.

Gerundo Valley

Στην κοιλάδα Gerundo ζει η φυλή των κλεφτών Gerundo. Αυτή η φυλή αποτελείται μόνο από γυναίκες. Το μόνο αρσενικό μέλος της γίνεται και ο βασιλιάς της φυλής.

Αντικείμενα του Hyrule

Triforce

Σύμφωνα με θρύλους ο κόσμος του Hyrule δημιουργήθηκε από τρεις χρυσές θεές. Την Din, Nayru και την Farore. Όταν οι θέες τελείωσαν την δημιουργία του Hyrule έφυγαν για ένα άλλο κόσμο. Στο σημείο που έφυγαν εμφανίστηκε το Triforce σύμβολο της δύναμης και ενότητάς τους. Όποιος άγγιζε το Triforce, αυτό θα που πραγματοποιούσε μια επιθυμία. Αν η επιθυμία ήταν αγνή τότε το Hyrule θα γίνονταν ένας υπέροχος παραδεισένιος κόσμος. Αν όμως η επιθυμία ήταν σατανική τότε το Hyrule θα γίνονταν ένας κόσμος όπου τα τέρατα θα μπορούσαν να κυκλοφορούν ελευθέρα και να τρομοκρατούν. Επίσης αν το άτομο που θα έκανε την ευχή δεν είχε στην καρδιά του ισορροπημένες τις τρεις αξίες που συμβολίζει το Triforce (δύναμη, κουράγιο, σοφία), τότε αυτό θα χωριζόταν σε τρία κομμάτια. Αυτός που έκανε την ευχή θα έπαιρνε το κομμάτι το οποίο συμβολίζει την αξία την οποία έχει στην καρδιά του. Τα άλλα δυο κομμάτια θα πήγαιναν σε δυο άτομα τα οποία θα έχουν στην καρδία του στις δυο άλλες αντίστοιχες αξίες.

Master Sword

Το Master Sword είναι ένα πανίσχυρο ξίφος που δημιουργήθηκε για να καταστρέφει το κακό. Το ξίφος αυτό εμφανίστηκε σε πολλά από τα παιχνίδια Zelda. Σε μερικά παιχνίδια το ξίφος ήταν σφηνωμένο σε ένα βωμό μέσα το δάσος του Lost woods ενώ στο Ocarina of Time βρίσκεται μέσα στον ναό του χρόνου.